Davanje, primanje, sazrijevanje ....

nedjelja , 19.01.2014.



Kako da on zna što ona treba?
On to ne zna - ona mu treba reći. Njen skriveni osjećaj joj govori da bi on već trebao znati što joj je potrebno ako ju voli, ali ona se mora prisjetiti da je on s druge planete. Njegovo ponašanje više je odraz njegova podrijetla s Marsa nego zrcalo njegove ljubavi prema njoj. Da je on Venerijanka znao bi što treba reći, ali on to nije.
Ako je vidio i čuo svog oca kako riječima punim ljubavi odgovara na majčinu uzrujanost, tada će muškarac imati bolju predodžbu o tome što treba učiniti.

Kad on uči novi način reagiranja može ne zvučati iskreno, može mu se činiti da je zbog toga slab. Njemu je tada potrebno puno zahvalnosti i poticanja.

Prijevod njenih fraza
Ona traži pomoć neizravno, dramatičnim frazama punim metafora, uopćavanja i superlativa, njoj to podrazumjeva određenu molbu.
On obično iznosi direktno činjenice i informacije stoga NE TREBA njezine fraze shvaćati doslovno

Nikad ne izlazimo - znači da joj je lijepo s njim i da želi da ju izvede malo van

Nitko me ne primjećuje - znači da želi da ju on zagrli i kaže koliko mu ona znači

Tako sam umorna, ne mogu ništa napraviti
- znači da joj treba malo odmora, da je sretna što ima njegovu potporu, želi da ju zagrli i kaže kako ona sve radi kako treba i da je zaslužila malo odmora

Želim sve zaboraviti - želi da ju pita što joj je i suosjećajno ju sluša bez nuđenja rješenja. Ona želi osjetiti da on razumije pod kakvim je ona pritiskom.

Kuća nam je stalno u neredu - nada se da on ne očekuje da ona sve sad pospremi, treba joj odmor. Želi da se on složi s njom da je kuća u neredu i potom se ponudi da joj djelomično pomogne u spremanju

Više me nitko ne sluša - boji se da ona njega više ne zanima, da mu dosađuje. Želi da joj on pruži malo osobite pažnje.

Ona teško prima
Ona daje i daje ali ne vjeruje da zaslužuje primati
Shvaćanjem kako su drugi dostojni primanja počinje se i sama osjećati dostojnom da prima
Treba joj spoznaja da zaslužuje biti voljena

Kad ona prestane davati sve više i više budući da se osjeća dostojnom on se budi iz svoje pasivnosti i počinje davati, želi joj pružiti više

Zašto Marsovci teško slušaju
Kad ona govori o svojim problemima, budi se u njemu najdublji strah da je nesposoban, da nije dovoljno dobar, da u nečemu nije uspio
Jer on više od svega želi biti njezin junak


Kad može slušati njene osjećaje, a da se pritom ne naljuti i ne postane frustriran, on njoj daje predivan dar. Omogućuje joj SIGURNOST u kojoj se može izraziti, a time osjeća da je on sluša i razumije, i to je više u stanju njemu s ljubavlju pružiti povjerenje, prihvaćanje, zahvalnost, divljenje, odobravanje i poticanje koje mu je potrebno.

Sklonost ponašanju koje nalikuje valu pojačava se kad žena održava prisnu vezu. Ako se dok je dolje ne osjeća sigurnom, silno se trudi da se pretvara kako je uvijek sve u redu, te potiskuje svoje negativne osjećaje. Tada izbjegava prisnost i seks ili se potiskujući osjećaje odaje alkoholu, pretjeranom radu ili pretjeranoj brižnosti - ali ostaje zatvorena i jadna.

Kad se žena žali muškarcu i on ju sluša može biti efekt terapije - prvo se ona može osjećati još gore a tek poslije bolje, on se ne treba zbog toga ljutiti ni uznemiravati, već joj puno pomaže pa i ako je i dalje uzrujana

Novac
Ženi koja je bogata ne daju da se osjeća loše - pa ti sve imaš
Siromašni sluša ženu kako se jada zbog nedostatka novca - ali poanta je da ju sluša
NOVAC NE ISPUNJAVA EMOCIONALNE POTREBE
I kad je bogata žena se nekad žali jer joj teško
Ne treba joj muž koji se čudi nego koji priznaje utemeljenost njenih osjećaja

Davanje i primanje

Marsovci su shvatili da su njihova snaga i sposobnosti bezvrijedni ako ne postoji netko kome će služiti. Ta čudesna i divna bića pronašla su olakšanje i nadahnuće u obećanju da će služiti, ugađati i zadovoljavati Venerijanke

Dok povjerava osjećaje, ona se prisjeti da je dostojna ljubavi - ona je ne treba zaslužiti; može se opustiti, davati manje a primati više. Ona je to zavrijedila.

Sazrijevanje žene sastoji se u tome da manje daje a više prima
Sazrijevanje muškarca sastoji se u tome da više daje a manje prima

Postavljanje granica i primanje za ženu je vrlo zastrašujuće, boji se pretjeranih potreba i odbijanja, kritike i napuštenosti koji mogu uslijediti. Duboko u svojoj podsvijesti ona pogrešno vjeruje da nije vrijedna toga da dobije više. Ona je posebno osjetljiva na negativno i netočno vjerovanje da ne zaslužuje biti voljena, što je skriveno u podsvijesti i izaziva strah od potrebe za drugim osobama.

Zbog straha da neće dobiti potporu, ona nesvjesno odbija pomoć koja joj je potrebna. Tada žena pogrešno zaključuje da je on postao nezainteresiran zbog njezinih potreba, dok je stvarni uzrok njegove nemotiviranosti njezina beznadnost, očaj i nepovjerenje.

Potreba i bespomoćnost nisu isto. Potreba je otvoreno posezanje i traženje potpore od muškarca - s povjerenjem u njega da joj može pomoći -a bespomoćnost je očaj u kojem žena ni ne vjeruje da može dobiti potporu, i to odbija muškarca jer mu se ne daje povjerenje.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.