Emocionalne potrebe

četvrtak , 09.01.2014.



1. Ona treba brižnost - on treba povjerenje

On treba pokazati zanimanje za njene osjećaje i iskrenu brigu za njenu dobrobit. Da joj pokaže koliko mu ona znači. Prema njenim osjećajima i potrebama da iskazuje više brižnosti i pažnje.
On želi osjetiti da joj je potreban

2. Ona treba razumijevanje - on treba prihvaćanje

Da on bez kritičkih stavova i sa suosjećanjem i identifikacijom sluša ženu kako iznosi svoje osjećaje, stavom punim razumijevanja. Prikuplja značenje iz onog što čuje, bez pretpostavki, i kreće se u smjeru priznavanja onog što se komunikacijom prenosi. Da ju on sluša i pruži joj razumjevanje.



3. Ona treba poštovanje - on treba zahvalnost

Da on njezina prava, želje i potrebe priznaje i daje im prvenstvo. Da vodi računa o njezinim stavovima i osjećajima, iskazuje poštovanje poput cvijeća i pamćenja godišnjica. Da joj daje potporu, da je uvijek još više poštuje.


4. Ona treba odanost - on treba divljenje

Da on daje pravo prvenstva njenim potrebama i s ponosom se posvećuje zadaći da je podržava i zadovoljava, kako bi se ona osjećala obožavanom i obasutom naročitom pažnjom. Da on nadređuje njezine osjećaje i potrebe svojim drugim interesima, da je ona u njegovom životu na prvom mjestu, kraljica njegovog srca. Da joj se posveti i da ju obožava

5. Ona treba potvrđivanje utemeljenosti njenih osjećaja - on treba odobravanje

Da joj ne prigovara, da ne osporava njezine osjećaje ni želje nego da prihvaća, priznaje i potvrđuje njihovu utemeljenost.

6. Ona treba sigurnost - on treba poticanje

Stalno iznova pokazuje da mu je stalo, da je razumije, poštuje, priznaje utemeljenost njenih osjećaja, da joj uvjeravanjima uvijek iznova pruža sigurnost.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.